Απογείωσε το brand σου με 5 mobile marketing tips!

Η ψηφιακή εποχή που δυναμικά διανύουμε αποδεικνύει ότι ο κόσμος μας γίνεται ολοένα και περισσότερο mobile oriented με τις πωλήσεις mobile συσκευών να εκτοξεύονται στα ύψη. Είναι γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι χρήστες αφιερώνουν αρκετό χρόνο καθημερινά στην mobile συσκευή τους είτε για να περιηγηθούν online, για να ενημερωθούν για τις τελευταίες ειδήσεις ή να προχωρήσουν σε αγορές, για να παίξουν ή να αναζητήσουν συνταγές, ακόμη και να οργανώσουν τα οικονομικά τους στοιχεία.

Η Google αναφέρει ότι:

– Οι αναζητήσεις από κινητές συσκευές αυξήθηκαν έως και 400% από το 2010, σε παγκόσμιο επίπεδο.

– Μέχρι το 2013 ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν περισσότερο τις mobile συσκευές από τα desktop PCs.

Για την χώρα μας είναι σημαντικό ότι:

– Το 87% των χρηστών χρησιμοποιεί την mobile συσκευή για να συνδεθεί στο internet σε καθημερινή βάση,

– Οι περισσότεροι την χρησιμοποιούν για να αναζητήσουν και να τραβήξουν φωτογραφίες ή videos, ενώ οι online αγορές εμφανίζονται σε χαμηλά επίπεδα ακόμη,

– Το 40% των χρηστών που θα δει μια mobile διαφήμιση θα κλικάρει επάνω της, ενώ μόλις το 5% θα κάνει κλικ για να καλέσει τον διαφημιζόμενο (click to call) και το 6% θα προχωρήσει σε online αγορά από συσκευή tablet.

Πηγή: http://www.thinkwithgoogle.com/mobileplanet

Ο καταναλωτής μπορεί να συνδεθεί σε διαφορετικές συσκευές και να χρησιμοποιήσει διαφορετικές πλατφόρμες, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και από διαφορετικά σημεία. Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται, σε όσους θέλουν να εξελίξουν το brand τους online, είναι μοναδικές και πολλά υποσχόμενες. Ωστόσο, είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος και οργανωμένος;

 

5 mobile marketing tips

Δοκίμασε 5 mobile marketing tips για να κερδίσεις τον ανταγωνισμό, να χτίσεις το mobile brand σου και να γίνεις ηγέτης στον κλάδο σου, απογειώνοντας τις πωλήσεις!

1. Χρησιμοποίησε το click to call

Για να ενθαρρύνεις το κοινό σου να καλέσει την επιχείρησή σου, είτε για να παραγγείλει pizza ή για να κάνει μια κράτηση δωματίου ή να ρωτήσει για το πλησιέστερο κατάστημα για να σε επισκεφθεί από κοντά, πρόσθεσε το κουμπί “Κλήση” στην online διαφήμιση. Είναι εύκολο να αξιολογήσεις την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων παρακολουθώντας τον αριθμό των κλήσεων που προέρχονται από αυτές.

2. Προσέλκυσε το κοινό σου με διαφημίσεις εικόνας

Αφιέρωσε χρόνο στην δημιουργία αποτελεσματικών διαφημίσεων εικόνας. Θέλεις η διαφήμισή σου να ξεχωρίζει και στις κινητές συσκευές, γι αυτό διάλεξε ευδιάκριτα χρώματα και χρωματικούς συνδυασμούς που ανταποκρίνονται ευχάριστα στο μάτι, δημιούργησε σύντομα και ξεχωριστά μηνύματα, που θα παρακινήσουν το ενδιαφέρον των χρηστών να κάνουν κλικ.

3. Οδήγησε τους χρήστες στην κατάλληλη σελίδα

Πρόσθεσε στο διαφημιστικό κείμενο ένα σαφές και σύντομο call to action (προτροπή για δράση) και οδήγησε τον χρήστη σε σχετική σελίδα προορισμού. Η σελίδα προορισμού είναι σημαντικό να είναι προσαρμοσμένη στις διαστάσεις και απαιτήσεις της “μικρής οθόνης”, παράγοντες οι οποίοι θα ενισχύσουν την εμπειρία του χρήστη και τον Δείκτη Ποιότηταςτης διαφήμισης στο Google AdWords.

4. Δημιούργησε ένα ξεχωριστό brand app

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η mobile συσκευή αποτελεί μια αντανάκλαση του ιδιοκτήτη της. Περιλαμβάνει δεδομένα για την δουλειά, την οικογένεια, την κοινωνική ζωή, τα hobbies και τα ενδιαφέροντά του γιατί είναι μια συσκευή “για όλα”. Δημιούργησε ευέλικτα και χρήσιμα apps για να τονώσεις την online παρουσία του brand, τα οποία θα εστιάσουν στις ανάγκες του χρήστη και θα του προσφέρουν αξία. Ακόμη και οι πιο πιστοί brand followers δεν θα κατεβάσουν ή χρησιμοποιήσουν το app, εάν δεν είναι επικεντρωμένο σε αυτόν και τις ιδιαίτερες ανάγκες του!

5. Αξιολόγησε τα δεδομένα

Για να κατανοήσεις την αξία της mobile διαφήμισης και να λάβεις στρατηγικές αποφάσεις, είναι σημαντικό να παρακολουθείς τα στατιστικά δεδομένα της mobile καμπάνιας. Αυτά θα σε οδηγήσουν στην αξιολόγηση των στόχων και της brand στρατηγικής!

Εσύ, προωθείς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου από το κινητό; Ποιές τεχνικές mobile marketing χρησιμοποιείς για να αυξήσεις τις πωλήσεις;

Πηγή: papaki.com

NakPro

Related Post