video marketing

Η σημασία του video marketing

To video marketing είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας, και αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο προσέλκυσης κοινού, με έναν τρόπο που είναι εύκολος στην αφομοίωση. Σε αντίθεση με παλαιότερα που ήταν “προνόμιο” μεγάλων brands,  σήμερα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μικρότερες επιχειρήσεις.  Στην πραγματικότητα, το 86% των επιχειρήσεων χρησιμοποιεί video content marketing, σύμφωνα με Wyzowl statistics

Aξίζει, όμως, να αφιερώσεις ένα κομμάτι του budget σου στο να δημιουργήσεις βίντεο για την προώθηση της επιχείρησής σου; Έχεις αρκετούς πόρους για να δημιουργήσεις και να χρησιμοποιήσεις video content; Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απάντηση είναι ναι. Το video marketing είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και κερδοφόρα εργαλεία digital marketing εκεί έξω. Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε στοιχεία που το αποδεικνύουν.

1. Video Content 

Ένα από τα πιο ισχυρά πλεονεκτήματα του video marketing, σε σχέση με τις περισσότερες άλλες μορφές marketing, είναι ότι καταφέρνει να μετατρέψει τους επισκέπτες σε πελάτες. Σύμφωνα με μια μελέτη που διενήργησε το insivia σε πολλούς κλάδους, η απλή τοποθέτηση ενός βίντεο προϊόντος σε μια σελίδα, αυξάνει κατά 80% το conversion rate της, κατά μέσο όρο. Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Wyzowl statistics, το 74% των ανθρώπων ισχυρίστηκαν ότι είχαν πειστεί να αγοράσουν ένα προϊόν ή να κατεβάσουν ένα λογισμικού παρακολουθώντας ένα βίντεο. Πιθανότατα και εσύ να είσαι μέσα σε αυτό το ποσοστό. Εμείς, είμαστε! Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, συμπεραίνουμε ότι τα βίντεο έχουν τον ρόλο ενός πολύ καλού πωλητή.

2. Google Loves Videos

Τα βίντεο βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη, μειώνοντας το bounce rate και αυξάνοντας το χρόνο παραμονής στη σελίδα σου. Bounce rate και χρόνος παραμονής, είναι metrics που αγαπά η Google καθώς αποτυπώνουν αν οι επισκέπτες σου βρίσκουν αυτό που ψάχνουν. Ως εκ τούτου, τα βίντεο θα αυξήσουν τη δύναμη SEO του ιστότοπού σου αλλά και έμμεσα τις πωλήσεις σου, καθώς θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Σύμφωνα με το Moovly, έχεις 53 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστείς στην πρώτη θέση των σχετικών αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google, εάν έχεις βίντεο στη σελίδα σου.

Ένας άλλος λόγος που τα βίντεο ενισχύουν το SEO σου, είναι ότι ενθαρρύνουν τα social shares. Σύμφωνα με μια μελέτη του Mbooth, τα βίντεο κοινοποιούνται 12 φορές περισσότερο από τους συνδέσμους και τις αναρτήσεις κειμένου. Σύμφωνα με το Virtuets, το 92% των viewers που βλέπουν βίντεο από κινητές συσκευές, συχνά μοιράζονται βίντεο με άλλους. Αυτά τα social shares ενισχύουν το SEO, όχι μόνο επειδή προσφέρουν επιπλέον επισκεψιμότητα, αλλά επίσης γιατί καθιστούν τον εκάστοτε ιστότοπο που αναρτά βίντεο, αυθεντία στον τομέα του. Για να μην αναφέρουμε ότι, τόσο τα υψηλότερα rankings όσο και τα social shares, συμβάλλουν σημαντικά στην αναγνωρισιμότητα του brand. 

3. Videos build trust

Η εμπιστοσύνη είναι ένα σημαντικό θέμα, όταν συζητάμε για πωλήσεις στο διαδίκτυο. Ιδιαίτερα οι παλαιότερες γενιές, προσπαθούν να εμπιστευτούν το Ίντερνετ, τουλάχιστον όταν πρόκειται για τις online αγορές και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι νεότερες γενιές, γίνονται πιο προσεκτικές σε ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής τους ζωής. Σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα της CIGI-Ipsos, το 49% των χρηστών δηλώνει ότι μοιράζεται λιγότερα προσωπικά στοιχεία στο διαδίκτυο, λόγω δυσπιστίας.

Ευτυχώς, η συνολική έννοια του content marketing περιστρέφεται γύρω από δύο κύριους στόχους: Δημιουργία εμπιστοσύνης μεταξύ εσάς και των πελατών σας και δημιουργία / διατήρηση μακροχρόνιας σχέσης μαζί τους. Τα βίντεο είναι ο καλύτερος τρόπος να το πετύχετε αυτό. Αυτά τα δύο πλεονεκτήματα του content marketing είναι επίσης ο λόγος που οι influencers έχουν γίνει τόσο ισχυρή δύναμη στο marketing, με την πάροδο του χρόνου.

Συμπερασματικά

Το βίντεο είναι μια από τις πιο δημοφιλείς content forms στον κόσμο και η αλήθεια είναι ότι ήρθε για να μείνει. Η χρήση του ως marketing tool αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Κι αυτό βγάζει νόημα. Οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα βίντεο, επειδή είναι εύκολο να τα αφομοιώσουν, είναι διασκεδαστικά και ελκυστικά. Οι marketers τα συμπαθούν επειδή τους βοηθούν να συνδεθούν με τους καταναλωτές, με τρόπο που τους κάνει να αισθάνονται λιγότερο αναγκασμένοι. Αυτό, μπορεί δυνητικά να τους προσφέρει τεράστια απόδοση επένδυσης (ROI).

Σκεφτείτε πέρα από το κέρδος. Δείξτε στους επισκέπτες σας κάτι από τη φιλοσοφία σας, μοιραστείτε πληροφορίες για ένα ενδιαφέρον event ή πολύτιμες πληροφορίες. Όσο περισσότερο δείξετε τις θετικές σας πρακτικές, τόσο πιο πιθανό είναι οι καταναλωτές να παραμείνουν στη σελίδα σας.

papaki.com

Nak-pro

Related Post