Χτίσε το προσωπικό σου brand σε 4 βήματα

Φαντάσου πόσες δεκάδες βιογραφικά καταφτάνουν καθημερινά σε εργοδότες και σε πρακτορεία εύρεσης εργασίας και recruiters. Ενδιαφέροντες άνθρωποι με προσόντα και εργασιακή εμπειρία ανταγωνίζονται για μια καλή θέση εργασίας. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα του σήμερα όπου οι ευκαιρίες είναι περιορισμένες κι οι υποψήφιοι πολλοί και ταλαντούχοι,πώς μπορείς να ξεχωρίσεις μέσα στο πλήθος; Πώς μπορείς να μιλήσεις για όσα έχεις ζήσει και όλα όσα έχεις καταφέρει στην επαγγελματική και προσωπική σου ζωή; Πώς μπορείς να πείσεις τον -εν δυνάμει- εργοδότη σου, ότι εσύ είσαι “ο άνθρωπός του”, ο πιο κατάλληλος για την πολυπόθητη θέση;
Έχεις μπροστά σου το μεγαλύτερο και πιο παντοδύναμο εργαλείο για να τα καταφέρεις: το διαδίκτυο!

Το προσωπικό brand σου

Σύμφωνα με έρευνα, τo 92% των recruiters χρησιμοποιεί τα social media στη διαδικασία πρόσληψης. Πλέον, μπορεί κανείς να καταλάβει αρκετά για σένα και μόνο από το προφίλ σου στα Facebook ή το LinkedIn.
Με το Internet, έχεις χώρο όχι μόνο να παρουσιάσεις ένα απλό βιογραφικό, αλλά να χτίσεις ένα brand γύρω από το όνομα σου. Ένα προσωπικό brand είναι… όλα εσύ. Τα προσόντα, τα πτυχία, η εργασιακή σου εμπειρία και οι επιλογές σου. Όσα έχεις καταφέρει και είσαι περήφανος γι’ αυτά αλλά και όλα όσα έχεις προσπαθήσει και ονειρεύεσαι. Είναι επίσης τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σου, η εθελοντική εργασία που κάνεις τα απογεύματα, τα ταξίδια που έκανες και όσα έμαθες από αυτά. Σκέψου ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που σε κάνουν να ξεχωρίζεις στον τομέα σου (η καλή προϋπηρεσία, το εργασιακό σου ήθος, η δημιουργικότητα, κ.λπ). Όπως χαρακτηριστικά έχει πει και ο Jeff Bezos, ιδρυτής του Amazon: “Προσωπικό brand είναι αυτά που λένε οι άλλοι για σένα όταν βγεις από το δωμάτιο”.

Ο οnline χώρος σου

Κατοχύρωσε ένα domain, με μια κατάληξη που να σε εκφράζει ή να μπορείς να ‘παίξεις’ μαζί της, φτιάχνοντας κάποιο λογoπαίγνιο (domain hack), π.χ www.inter.net. Μπορείς να επιλέξεις το όνομά σου ή κάτι που σε αντιπροσωπεύει και είναι εύκολο να το θυμηθεί κανείς. Για παράδειγμα, με λένε Σάντρα-Οντέτ και θα μπορούσα να κατοχυρώσω το sandraodette.net ή αν ασχολείσαι με παιδιά μπορείς να φτιάξεις το kid.com!
Στον δικό σου online χώρο, μπορείς να γίνεις όσο δημιουργικός θέλεις, χωρίς να περιορίζεσαι σε ένα ξερό βιογραφικό. Ενεργοποιώντας ένα πακέτο hosting μπορείς να ανεβάσεις portfolio με παλιότερες δουλειές σου ή να αναλύσεις κάποιο project που ολοκλήρωσες και λέει πολλά για τις ικανότητες ή την εμπειρία σου. Έχεις τη δυνατότητα να ξεκινήσεις ένα blog, να ανεβάσεις video και φωτογραφίες που θα περιγράφουν ακόμη καλύτερα ποιος είσαι και τι κάνεις.
Έτσι, ο εργοδότης ή το πρακτορείο εύρεσης εργασίας μπορεί να πάρει μια πολύ πιο ολοκληρωμένη εικόνα για σένα.

To email σου

Επιπλέον, κατοχυρώνοντας ένα domain, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις μια προσωποποιημένη διεύθυνση email από την οποία μπορείς να κάνεις τις επαγγελματικές επαφές σου (π.χ το δικό μου θα ήταν [email protected]). Τώρα, είσαι έτοιμος να προωθήσεις τον προσωπικό διαδικτυακό σου χώρο σε όλο τον πλανήτη!

Όλοι έχουμε δυνατά σημεία που αξίζει να αναδειχθούν και να μας πάνε ένα βήμα παρακάτω. Βάλε λοιπόν τα δυνατά σου, σκέψου λίγο για σένα και χτίσε σιγά σιγά το μοναδικό και ανεπανάληπτο προσωπικό σου brand, που θα λέει πάνω με φωτεινά γράμματα το όνομά σου.

Δες παρακάτω ένα κατατοπιστικό infographic με tips και 4 απλά βήματα για να χτίσεις το brand σου. Πάτα πάνω στην εικόνα για να δεις ολόκληρο το infographic.

brand_infogr_icon_gr

Πηγή:papaki.com

NakPro

Related Post