8 πράγματα που μπορείς να κάνεις με το domain σου

Έχεις κατοχυρώσει το domain σου και δεν το έχεις χρησιμοποιήσει ακόμη; Ήθελες να στήσεις ένα site και δεν το έκανες ποτέ; Δεν πειράζει! Υπάρχουν διάφορα, ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείς να κάνεις με το domain σου και ίσως δεν τα έχεις σκεφτεί. Μαζέψαμε 8 ιδέες και στις παρουσιάζουμε.

O Dan Gillmor, διευθυντής του κέντρου Knight για την ψηφιακή επιχειρηματικότητα στο Arizona State University, υποστηρίζει ότι όλοι θα πρέπει να έχουμε κατοχυρωμένο έστω κι ένα προσωπικό domain, ώστε να μπορούμε να προστατεύουμε την ταυτότητα και τις ιδέες μας! Είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη, καθώς τα social media παίρνουν φωτιά και συχνά ξεχνάμε ότι είμαστε μονάχα επισκέπτες στα site αυτά κι όχι… υπεύθυνοι στον πύργο ελέγχου. Γι’ αυτό, προτείνει ο Gilmor, πάρε ένα domain ώστε να ελέγχεις αυτά που θέλεις να λες, τις ιδέες σου, και να διασφαλίσεις το προσωπικό σου brand.
Ας δούμε όμως, τι άλλο μπορείς να κάνεις με το domain που έχεις κατοχυρώσει αλλά έχεις ξεχάσει ή έχεις αφήσει να υπολειτουργεί…

1. Χτίσε το προσωπικό σου brand
Build

Μια από τις καλύτερες και χρήσιμες λύσεις για το domain σου είναι να το χρησιμοποιήσεις για βιογραφικό. Τέρμα τα κοινότυπα CV που χάνονται ανάμεσα σε άλλα εκατοντάδες χαρτιά στα γραφεία εργοδοτών και σε πρακτορεία εύρεσης εργασίας. Κατοχύρωσε το domain σου και στήσε πάνω το προσωπικό σου brand: ποιος είσαι, τι έχεις πετύχει, τι ονειρεύεσαι. Μπορείς να είσαι όσο δημιουργικός επιθυμείς και να ‘μιλήσεις’ μέσα από video, φωτογραφίες, links, κ.ά. Εάν θέλεις να μοιραστείς τις ιστορίες σου και τα ‘κατορθώματά’ σου, φτιάξε επιπλέον κι ένα blog. Ενώ εάν είσαι πιο λακωνικός τύπος, ανέβασε μόνο μια ψηφιακή business card με τα στοιχεία επικοινωνίας σου. Όλα είναι πολύ εύκολα με το WordPress και τα πολλά και διάφορα δωρεάν CV themes που προσφέρει για προσαρμογή.

2. Ανέβασε το portfolio σου
portfolio

Κοντά στην ιδέα του προσωπικού brand βρίσκεται και το online portfolio. Είσαι αρχιτέκτονας, designer, φωτογράφος, ασχολείσαι με την τέχνη ως παραγωγός ή επιμελητής; Ή μπορεί απλά να είσαι επαγγελματίας χομπίστας και να εμπλέκεσαι σε πολλά και διάφορα. Μάζεψε τα όλα και φτιάξε ένα διαδικτυακό portfolio. Κατοχύρωσε το domain σου, ή χρησιμοποίησε αυτό που ήδη έχεις, βρες ένα από τα top WordPress themes για portfolio και ξεκίνα την οργάνωση του υλικού. Αυτό θα σε βοηθήσει να δεις (και να εκτιμήσεις) κι εσύ ο ίδιος τι έχεις κάνει αλλά και να μπορείς εύκολα να δείξεις δείγμα δουλειάς σου όπου χρειάζεται, με ένα link 🙂

3. Φτιάξε την προσωπική σου διεύθυνση email
mail

Μαζί με το domain και το hosting σου, έρχεται πακέτο και η δυνατότητα να φτιάξεις τη δική σου διεύθυνση email. Είναι πολύ πιο επαγγελματικό και ‘χτυπάει’ καλύτερα στο μάτι, ένα email παρόμοιας μορφής με αυτό your[email protected], παρά μια απλή διεύθυνση (gmail, hotmail, κ.λπ). Στο Papaki είναι πολύ εύκολο, αφού κατοχυρώσεις το domain σου και ενεργοποιήσεις το hosting σου, να συνδεθείς στο Plesk διαχείρισης του hosting σου και να φτιαξεις την προσωποποιημένη διεύθυνση email με άξονα το domain σου! Από κει και πέρα, μπορείς εύκολα να συνδεθείς, για παράδειγμα, σε όλα τα Google apps και να έχεις πρόσβαση πάντα και από παντού, στο calendar με τις υποχρεώσεις σου, τους χάρτες σου, τα shared docs σου, και όλα τα υπόλοιπα εργαλεία.

4. Στείλε το κοινό σου απευθείας στα social media

Tα social media έχουν μόδες που έρχονται και φεύγουν. Αν έχεις όμως ένα κατοχυρωμένο domain, δεν θα χάσεις ούτε ένα ‘φίλο’ ή πελάτη, ακόμη κι αν αποφασίσεις να αλλάξεις κάποιο από τα προφίλ σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί, ας πούμε, να μην έχεις χρόνο να φτιάξεις το website σου αλλά να έχεις ένα ‘ζωντανό’ fan page κι ένα domain που… κάθεται. Μπορείς πανεύκολα να ανακατευθύνεις (redirect/ domain forward) όποιον πάει να το επισκεφθεί, απευθείας στο προφίλ σου στο FB, στο LinkedIn, ή αλλού. Μπορείς να αλλάξεις αυτή την επιλογή όποτε θελήσεις! Από το Papaki Control Panel, επιλέγεις το domain από το οποίο θέλεις να γίνεται η ανακατεύθυνση όπου επιθυμείς και done!

5. Φτιάξε μια (cool) αρχική σελίδα

Αρχική σελίδα (start page) είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις όταν ανοίγεις στον browser ένα νέο tab ή παράθυρο. Συνήθως σετάρουμε το πώς θέλουμε να εμφανίζεται η αρχική μας σελίδα στον προσωπικό μας υπολογιστή, αυτόν που χρησιμοποιούμε συχνότερα. Έχεις όμως τη δυνατότητα να συνδέσεις την αρχική σελίδα με το domain σου! Αυτό -αρχικά είναι cool- έχει το καλό ότι μπορείς να επισκεφθείς τη start page σου από οπουδήποτε, πληκτρολογώντας το domain σου! Έτσι, τυχόν σελιδοδείκτες και links που έχεις βάλει, κάποια ατζέντα με σημαντικά γεγονότα ή ‘post-it’ με σημειώσεις, αλλά και οποιαδήποτε πληροφορία έχεις αποθηκεύσει εκεί, υπάρχει πάντα προσβάσιμη και διαθέσιμη όπου έχεις internet. Υπάρχουν διάφορες δωρεάν σελίδες που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει. Βρήκα αυτό το πακετάκι που είναι απλό, δεν απαιτεί κώδικα κι έχει οδηγίες για το πώς να κάνεις όλα τα settings μόνος σου.

6. Μοιράσου ό,τι αρχεία θέλεις

Να κάτι πρωτότυπο! Μπορεί το domain σου να λειτουργήσει ως τοποθεσία για να ανεβάσεις και να μοιραστείς αρχεία που θέλεις, αρκεί να έχεις αρκετό χώρο στο δίσκο. Φυσικά υπάρχουν πολλά προγράμματα και site που κάνουν το ίδιο (WeTransfer, DropBox, κ.ά.) αλλά ανεβάζοντας τα αρχεία σε δικό σου server έχεις τον πλήρη έλεγχο αλλά και λιγότερες πιθανότητες να χαθούν. Είναι επίσης, ένας έξυπνος τρόπος να χρησιμοποιήσεις το ανενεργό σου domain. Μπορείς να εγκαταστήσεις σκριπτάκια file hosting ή πολύ πιο απλά αν έχεις hosting με ενεργοποιημένο FTP (File Transfer Protocol) μπορείς να μεταφέρεις αρχεία μέσα από έναν φάκελο στο domain σου. Ανάλογα λοιπόν με το πακέτο hosting που έχεις επιλέξει, έχεις και αντίστοιχο χώρο. Τσέκαρε τα πακέτα hosting του Papaki για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει!

7. Όλα τα domains σου σε ένα!
onedomain

Είναι πολύ καλό να έχεις για την ιδέα σου, πολλές διαφορετικές καταλήξεις ώστε να μπορείς να προστατεύσεις το brand σου. Θέλεις όμως όλες οι καταλήξεις να καταλήγουν σε μια κεντρική, εκείνη που σου μένει στο μυαλό πιο εύκολα, για παράδειγμα σε ένα domain .GR. Ας πούμε το papaki.net, το papaki.com και το papaki.cloud, όλα κάνουν redirect σε ένα, κοινό domain, το papaki.gr. Γι’ αυτό, ακόμη κι αν έχεις ήδη domain, μην ανησυχείς: ένα παραπάνω δεν είναι ποτέ περιττό!

8. Πούλα με λοιπόν!
sale

Κι αν καμιά από τις παραπάνω λύσεις δεν σου άρεσε, ας είναι… Θες να ξεφορτωθείς το domain σου και δεν ξέρεις τι να το κάνεις; Πούλα το! Το Papaki σου προσφέρει την υπηρεσία Domain Market όπου γίνεται αγοραπωλησία domains. Μπες, βάλε το domain σου και δες τι πιάνει…Τα domains που είναι προς πώληση στο Papaki, εμφανίζονται όταν κάνει κάποιος search για domain στο Papaki καθώς και στον αντίστοιχο κατάλογο της υπηρεσίας.

Γιατί χρειάζεσαι ένα domain ΑΜΕΣΑ;

Αυτή τη στιγμή, στο Papaki ‘τρέχουν’ εκπληκτικές προσφορές που δεν πρέπει να χάσεις! Κατοχύρωσε ένα .eu, .online, .tech, .store, .me, .org, ή .info domain σε μοναδικές τιμές. Επίσης, όλα τα .GR domains κοστίζουν €20/ 2 έτη και μαζί μπορείς να αποκτήσεις ένα πιστοποιητικό SSL σε μοναδική τιμή προσφοράς 10/έτος!

Κατοχύρωσε τώρα το domain σου και ξεκίνα την ιδέα σου. Αλλά ακόμη κι αν δεν έχεις κάποια ιδέα άμεσα, επωφελήσου από την προσφορά και χρησιμοποίησε το domain σου με έναν από τους παραπάνω τρόπους!

Πηγή: papaki.com

NakPro

Related Post